tiistai 22. tammikuuta 2013

..tuttaa!

Huom. Seuraava teksti ei käsittele suomalaista lastenvaatemerkkiä.

Nyt ottaa niin lujaa ohimolohkoon, että ihan pakko avautua! Erityisesti ärsyttää, että koko juttu on omaa huolimattomuuttani enkä voi syyttää tästä ketään muuta. Olen ollut syyskuun alusta lähtien osittaisella hoitovapaalla, mutta joulusiivoja tehdessäni havahduin siihen, että hakemuspaperit Kelalle nököttivät edelleen keittiön työpöydällä olevassa lehtikasassa. Muistini on kuin kanalla, joten sinänsä tämä ei ole mitään ihmeellistä. Hakemus ja liitteet olivat kyllä valmiina, mutta ne oli unohtunut lähettää. Hätä ei kuitenkaan ollut tämän näköinen, sillä tuenhan saa puolen vuoden ajalta takautuvasti. Pakkasin paperit kuoreen, nakkasin postiin ja jäin odottelemaan "muhevaa pottiani". Ajattelin, että oikeastaan ihan kiva kun saa rahat kerralla, niin tuntuukin jossain.

Tänään sitten kun tulin töistä kotiin odotti pöydällä terveiset Kelalta. Anomukseni on hylätty, sillä työaikani ylittää 30 tuntia viikossa. Näinhän se on, kymmenen ylimääräistä minuuttia päivässä tekee 40 minuuttia viikossa. Olisinpa lukenut vaatimukset tarkemmin ja sisäistänyt ne kunnolla. Näinhän se Kela-Kerttu rupattelee, että

"Osittaisen hoitorahan edellytyksenä on, että lyhennät työaikaasi lapsen hoidon vuoksi niin, että työskentelet keskimäärin enintään 30 tuntia viikossa. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi 6-tuntista työpäivää tai 4-päiväistä työviikkoa. Työtunnit voivat vaihdella viikoittain, kunhan ne kalenterikuukauden ajalta ovat noin 30 tuntia viikossa. Esimerkiksi tasan 4 viikkoa sisältävässä kuukaudessa työtunteja voi olla enintään 120."

Täytyy siis tarkasti huomioida, että viimeisessä lauseessapa ei olekaan mitään näitä "keskimäärin enintään" ja "noin" asiaa pehmentäviä sanoja. Tämän opin kantapään kautta. Täytyy olla nyt vaan tyytyväinen, että meidän rahatilanne on kuitenkin sellainen, että ei tämä nyt maata kaada. Oikeastaan tässä ärsyttää vain oma typeryys. Ei muuta kuin esimiehen pakeille huomenna ja lyhentämään työaikaa vielä lisää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti